Кабмін залишив незмінними тарифи на електроенергію для населення до квітня 2023 року

Кабмін залишив незмінними тарифи на електроенергію для населення до квітня 2023 року
Фото: Depositphotos

Кабінет міністрів продовжив дію спеціальних обов’язків, покладених на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку, до 31 березня 2023 року.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Як повідомляє Міністерство енергетики, відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 28 жовтня. Таким чином пільгові ціни на електроенергію для побутових споживачів зберігатимуться незмінними протягом всього поточного осінньо-зимового періоду.

"Сьогодні, не зважаючи на війну і масовані обстріли енергетичної інфраструктури, ухвалено рішення зберегти незмінними тарифи для населення, щоб запобігти додатковому фінансовому навантаженню на наших громадян", - наголосив міністр Герман Галущенко.

Він висловив вдячність кожному за своєчасну оплату електроенергії, оскільки це надзвичайно важливо для стабільної роботи енергокомпаній та оперативного проведення ремонтів об’єктів і обладнання, пошкоджених через ворожі атаки.

Нагадаємо, ціни на електроенергію становлять для індивідуальних побутових споживачів 1,44 грн/кВт⋅год при споживанні до 250 кВт⋅год на місяць та 1,68 грн/кВт⋅год при споживанні понад 250 кВт⋅год на місяць.

Останній тариф діє незалежно від обсягу споживання для для колективних побутових споживачів, гуртожитків та власників чи балансоутримувачів майна, що використовується для компактного поселення внутрішньо переміщених осіб, у дачних та дачно-будівельних кооперативах, садових товариствах, гаражно-будівельних кооперативах на технічні цілі та освітлення території, а також для релігійних організацій.

Крім того, цей тариф діє у багатоквартирних житлових будинках при роботі індивідуальних теплових пунктів, котелень, ліфтів, насосів, домофонів та освітлення дворів, східців і номерних знаків.

Водночас ухваленою урядом постановою цей перелік доповнено також цілями споживання на аварійне та евакуаційне освітлення, протипожежні системи, системи вентиляції, димовидалення та кондиціонування, системи сигналізації та авіаційні маяки.

Джерело фото: ua.depositphotos.com