НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

"Укрнафта" скасувала 11 тендерів на газопоршневі установки: яка причина

"Укрнафта" скасувала 11 тендерів на газопоршневі установки: яка причина
Фото: Пресслужба "Укрнафти"

ПАТ "Укрнафта" скасувало 11 тендерів на закупівлю, монтаж та введення в експлуатацію газопоршневих електростанцій через відсутність пропозицій. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на данні Prozorro.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Ще у п'яти тендерах була подана лише одна пропозиція, і наразі очікуються рішення по цих тендерах. Зокрема, ТОВ "МІК" (Запоріжжя) подало пропозиції на чотири з них, а ТОВ "Компрессорс Інтернешнл" (Київ) – на один.

Нагадаємо, на початку серпня "Укрнафта" оголосила аукціони на газопоршневі установки загальною потужністю від 63,59 МВт до 76,4 МВт з терміном постачання до 31 грудня 2025 року та очікуваною загальною вартістю закупівлі 1,57 млрд грн (без ПДВ). 

Пізніше, у середині серпня "Укрнафта" скасувала тендери на закупівлю трьох газопоршневих когенераційних установок загальною потужністю від 72 до 80 МВт (дві по 27-30 МВт і одна 18-20 МВт), включаючи послуги з монтажу та введення в експлуатацію.

 Пропозиції за всіма трьома тендерами надійшли тільки від одного учасника, і всі вони були відхилені через невідповідність вимогам тендерної документації.

"Укрнафта" за підтримки ЄБРР збудує маневрову генерацію електроенергії

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) акумулює 300 млн євро на підтримку енергетичного сектору України. Ці кошти будуть розподілені між державними енергетичними компаніями, серед яких і "Укрнафта".

"Укрнафта" за підтримки ЄБРР розпочне будівництво потужностей маневрової генерації електроенергії. В середньостроковій перспективі це дасть змогу підтримати енергосистему України, що постраждала від атак російських терористів.

"Йдеться про зведення нової, більш ефективної та екологічної розподільчої генерації. Це газопоршневі та газотурбінні теплоелектростанції, робота яких, зокрема, дозволить зробити вклад у покриття втрачених потужностей", - зазначив директор ПАТ "Укрнафта" Сергій Корецький.

Він додав, що запуск нових енергетичних напрямків діяльності — це органічний крок компанії щодо розширення ланцюжка доданої вартості, коли не газ продається, як товар, а безпосередньо електроенергія. Такий концепт є частиною ESG-стратегії "Укрнафти".