В Міненерго очікують, що Україна пройде зимовий сезон без відключень світла

відключення електроенергії
Україна пройде зиму без відключень світла, якщо не буде масованих атак на енергосистему. Фото: ua.depositphotos.com

Міністр енергетики Герман Галущенко впевнений, що енергосистему підготують достатньо, аби Україна стабільно пройшла зимовий сезон та без відключень електроенергії.

Про це повідомила пресслужба відомства.

У разі екстрених ситуацій відповідні установи готові забезпечити швидке реагування, аби попередити відключення е/е або швидко відновити постачання.

"Але не виключені наслідки ворожих терористичних атак, які ми не можемо прогнозувати. Мета ворога – досягти блекауту в Україні. Минулої зими ми багато чому навчилися з погляду утримання енергосистеми, але удари ворога можуть бути модифіковані", — зауважив Галущенко.

В разі відсутності нових серйозних пошкоджень через обстріл Міненерго не планує запроваджувати обмеження у подачі електроенергії споживачам.

"Якщо і будуть відключення світла, то вони будуть наслідком атак на нашу енергосистему і матимуть тимчасовий характер", — додав міністр.

В "Укренерго" також вважають, що не варто очікувати на невідворотність відключень світла взимку. Фахівці працюють над тим, щоб мінімізувати ризики, однак прораховують і найгірші сценарії.

Водночас українців закликають ощадливо ставитися до споживання і зараз, оскільки кондиціонери та інші електроприлади призводять до різкого зростання навантаження на енергосистему вечорами. Через це енергетикам необхідно вмикати додаткові блоки електростанцій, які були б у ремонті.

Джерело фото: ua.depositphotos.com