В "Нафтогазі" назвали очікувані об'єми видобутку газу на деокупованих територіях

В "Нафтогазі" назвали очікувані об'єми видобутку газу на деокупованих територіях
Фото: Укргазвидобування

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" розраховує на видобуток на деокупованих територіях 500 тисяч кубометрів газу на добу. Про це написав на своїй сторінці у Facebook голова правління НАК Юрій Вітренко.

Він нагадав, що з перших днів повномасштабної війни частина активів "Нафтогазу" опинилася під контролем росіян або в зоні активних бойових дій: багато свердловин, інфраструктурних об’єктів та обладнання було пошкоджено, зруйновано або їх діяльність довелося обмежити чи повністю зупинити.

"Зараз "Нафтогаз" відновлює видобуток газу на деокупованих територіях. Ми розраховуємо, що в результаті повернення в експлуатацію свердловин та інших об’єктів газової інфраструктури Україна щодня додатково отримуватиме близько 500 тисяч кубометрів газу", - зазначив Вітренко.

За його словами, поступово відновлюється робота на всіх своїх об’єктах, які були захоплені: деякі з них вже навіть вийшли на показники, які мали до лютого 2022 року, а інші ще знаходяться в процесі підготовки до повноцінного функціонування.

"Україна повертає своє. І ми вдячні ЗСУ, які героїчно звільнили від окупантів значну частину Харківщину, а також працівникам "Укргазвидобування", які одразу після розмінування територій приступають до ремонтних робіт і запускають об’єкти в експлуатацію", - додав голова НАК.

Він також зазначив, що через ріст видобутку на заході України його загальне скорочення за результатами січня-вересня склало лише 2%, у той час як у приватних компаній видобуток скоротився на 11%.