НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

В Україні понад 80% шкіл і всі лікарні забезпечені генераторами

В Україні понад 80% шкіл і всі лікарні забезпечені генераторами
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Фото: скріншот з пресконференції

Україна зробила значні кроки для підвищення автономності критичної інфраструктури. Понад 80% шкіл і 100% лікарень уже забезпечені генераторами, загалом встановлено 16,5 тисяч потужних генераторів.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції в Києві.

Також Шмигаль зазначив, що у Фонді підтримки української енергетики накопичено 560 млн євро, а міжнародні партнери профінансували закупівлю обладнання потужністю на 170 МВт.

Україна також перебуває на завершальному етапі перемовин з ENTSO-E щодо збільшення лімітів імпорту електроенергії до 2,2 ГВт.

За його словами, кількість когенераційних установок у теплопостачальних підприємств становить 169, з яких 83 вже введено в експлуатацію. Крім того, Україна очікує від партнерів понад 290 додаткових установок і понад 100 блочно-модульних котелень.

14 країн надали Україні енергетичне обладнання

Міжнародні партнери з 14 країн надали Україні понад 2,3 тисячі тонн енергетичного обладнання після поновлення російських атак на енергетику.

Зокрема, 184 вантажі гуманітарної допомоги надали Австрія, Естонія, Ірландія, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Фінляндія, Чеська Республіка, Швеція, Об’єднані Арабські Емірати.

Партнери передали трансформатори, сонячні панелі, генератори, а також електродвигуни, газові труби, кабель та інше обладнання, необхідне для проведення ремонтів. 

Близько 1900 тонн з отриманого обладнання вже розподілено між 57 енергетичними компаніями, які постраждали від ворожих атак.

Також литовська компанія Litgrid передасть Україні автотрансформатори та інше обладнання для відновлення та підтримання роботи пошкодженої російськими обстрілами енергосистеми на суму понад 4 мільйони євро.

Окрім цього, Євросоюз передав Україні майже 70 генераторів для обʼєктів критичної інфраструктури.