Спроба виправити перегрів. Apple випустила оновлення для iPhone

iPhone 15, смартфони
Лінійка iPhone 15. Фото: Depositphotos

Компанія Apple випустила iOS 17.0.3 для iPhone, щоб вирішити проблему перегріву своїх нових смартфонів. Про це пише 9to5Mac.

Фірма зазначила, що оновлення стосується безпеки, а також містить важливі виправлення помилок і вирішує проблему, через яку iPhone може бути "теплішим, ніж очікувалося".

Встановити оновлення можна, перейшовши в програму "Налаштування", обравши "Загальні", а потім – "Оновлення програмного забезпечення". iOS 17.0.3 доступна для будь-якого iPhone, який підтримує iOS 17.

Перегрів iPhone: в чому причина?

На перегрів смартфонів скаржилися користувачі нових iPhone 15 Pro та Pro Max.

Високі температури в пристроях, як правило, помічаються під час заряджання та використання інтенсивних додатків.

Аналітик Мін-Чі Куо пояснював проблеми з нагріванням новою легкою конструкцією, яка може розсіювати тепло не так добре, як попередні моделі, й використанням титану в корпусі.

Він зазначав, що Apple може вирішити проблему з нагріванням за допомогою оновлень програмного забезпечення, але покращення можуть бути обмеженими, якщо не знизити продуктивність процесора.

Своєю чергою виробник визнав проблему, але заявив, що її причина не повʼязана з використанням титану. В Apple стверджують, що перегрів відбувається у звʼязку з підвищеною фоновою активністю пристрою під час перших днів використання, а також через те, що останні оновлення певних програм сторонніх розробників спричиняють перевантаження системи.

Компанія обіцяла виправити недолік за допомогою оновлення програмного забезпечення.

Джерело фото: ua.depositphotos.com