НБУ курс:

USD

41,25

+0,03

EUR

45,71

--0,44

Готівковий курс:

USD

41,51

41,44

EUR

46,30

46,11

Міноборони інвестувало $4 млрд в оборонну промисловість за 2024 рік

Міноборони інвестувало $4 млрд в оборонну промисловість за 2024 рік
Рустем Умєров. Фото: Міноборони

Міністерство оборони у 2024 році інвестувало 4 мільярди доларів у локальне виробництво озброєння і працює над укладанням довгострокових угод. Про це йдеться на сайті Міноборони.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

"Ми вже інвестували 4 мільярди доларів у розвиток української промисловості, а наступного року плануємо збільшити фінансування. Наш пріоритет — розробка вітчизняних дронів та далекобійної зброї, включно з балістичними ракетами", — заявив Рустем Умєров на форумі DFNC2 у Києві. 

Умеров підкреслив, що Міністерство оборони активно працює над залученням іноземних партнерів для створення спільних підприємств, які сприятимуть розвитку оборонної промисловості.

Ключовими аспектами цієї співпраці є укладення довгострокових контрактів на виробництво, постачання та технічне обслуговування озброєння, що забезпечити потреби Сил оборони в довгостроковій перспективі.

Цьогорічний Форум оборонних індустрій відвідало більше як 280 компаній з 32 країн й організацій. Загалом було понад 700 відвідувачів і було підписано сім угод різного типу.

Нагадаємо, що шведська компанія Saab, яка спеціалізується в галузі авіабудування, аерокосмічного устаткування та військової електроніки, планує налагодити виробництво в Україні, щоб підтримати розвиток незалежної оборонної спроможності країни.

Окрім Saab, ще одна закордонна компанія, а саме - американська  Northrop Grumman планує виробляти в Україні боєприпаси середнього калібру.

Додамо, що у квітні українська промисловість вперше виготовила10 САУ "Богдан" і частка власного виробництва постійно зростає. Держава укладає з вітчизняними та закордонними підприємствами серйозні і тривали контракти, які дають прогнозованість, можливість набирати людей і залучати інвестиції.