НБУ курс:

USD

41,19

+0,02

EUR

45,13

--0,12

Готівковий курс:

USD

41,45

41,38

EUR

45,60

45,45

Міноборони затвердило зразок полегшеного бронежилета для військових

Міноборони затвердило зразок полегшеного бронежилета для військових
Фото: Міноборони

Головне управління розвитку матеріального забезпечення Міністерства оборони України затвердило зразок-еталон нового полегшеного бронежилета. Він призначений для захисту життєво важливих органів під час бойових дій і використовується військовослужбовцями Збройних сил України та Державної спеціальної служби транспорту.

Про це повідомили у пресслужбі Міноборони.

Заступник міністра оборони Дмитро Кліменков підкреслив важливість цього кроку для підвищення якості засобів індивідуального захисту та наголосив, що полегшений бронежилет забезпечує високий рівень захисту і комфорт під час виконання бойових завдань.

Його легкість і мобільність будуть особливо корисними для розвідгруп та інших підрозділів.

Комплектація бронежилета

Полегшений бронежилет складається з основних та додаткових елементів. Основний комплект включає:

  • Фронтальний чохол з м’якими та жорсткими броне елементами;
  • Камербанд із системою "Skeleton";
  • Бокові чохли з м’яким балістичним захистом;
  • Захист кишківника у вигляді сумки з м’яким балістичним елементом.

Додаткові елементи забезпечують ще більший рівень захисту, включаючи захист шиї, плечей, паху, стегон, куприка, а також тактичний розвантажувальний ремінь. Для військовослужбовиць передбачено спеціальні конструктивні рішення, а також елемент для надання плавучості предмету.

Усі м’які бронеелементи мають перший клас захисту (найнижчий, зазвичай захищають від осколків та куль малого калібру з низькою швидкістю), тоді як жорсткі бронеелементи відповідають класу захисту 6+ (один з найвищих класів захисту. Здатні зупинити кулі великого калібру та бронебійні боєприпаси). Вага бронежилета коливається від 7,5 до 12 кг залежно від розміру та комплектації. Доступні чотири розміри: S, M, L та XL.

Затвердження цього зразка-еталона дозволить розпочати закупівлі нових бронежилетів та залучити ширше коло постачальників для забезпечення ЗСУ та ДССТ сучасними засобами захисту.

Нагадаємо, у липні Міністерство оборони провело лабораторні дослідження нової полегшеної моделі бронежилета, який відрізняється легкістю конструкції, мобільністю та зручністю для виконання маневрених дій під час штурмових і спеціальних операцій.

У березні Міноборони проводило випробування спеціальних модульних бронежилетів для потреб Військово-Морських Сил та інженерних військ ЗСУ, які у воді трансформуються у рятувальні.

Також додамо, що Міністерство оборони затвердило вже другий зразок бронежилету для військовослужбовиць. Його розробили в компанії "Темп – 3000".