НБУ курс:

USD

41,35

--0,10

EUR

46,15

--0,09

Готівковий курс:

USD

41,73

41,67

EUR

46,62

46,50

"Укроборонпром" перетворить на ТОВ ще три держпідприємства

"Укроборонпром" перетворить на ТОВ ще три держпідприємства
Фото: facebook.com/ukroboronprom

Наглядова рада АТ "Українська оборонна промисловість" ухвалила рішення про створення товариств з обмеженою відповідальністю (ТОВ) на базі трьох державних підприємств.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба "Укроборонрому".

Зазначається, що остаточно ДП будуть перетворені на ТОВ після відповідної процедури державної реєстрації. Ця трансформація – один з елементів реформи корпоративного управління в ОПК, яку впроваджує "Укроборонпром".

За словами голови наглядової ради "Укроборонпрому" Давіда Ломджарії, реформу необхідно закінчити, оскільки успішна корпоратизація – запорука подальшого розвитку українського оборонно-промислового комплексу, перетворення його на сучасний високотехнологічний кластер, який вже зараз стає основою економіки всієї країни.

В "Укроборонпромі" нагадують, що у рамках реформи на господарські товариства – ТОВ і АТ – вже перетворено 42 підприємства, з яких 14 – у 2024 році.

"Укроборонпром" корпоратизує свої підприємства

Нагадаємо, Кабінет міністрів на своєму засіданні 21 березня 2023 року ухвалив рішення про перетворення державного концерну "Укроборонпром" в Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість". Таким чином уряд почав перетворення "Укроборонпрому" на оборонну компанію, де 100% акцій належить державі.

29 червня 2023 року діяльність державного концерну "Укроборонпром" було офіційно припинено.

Тодішній генеральний директор АТ "Українська оборонна промисловість" Герман Сметанін розповів про сутність реформи держкомпанії. Зокрема нова форма дозволить створювати спільні підприємства з іноземними співвласниками.

За його словами, корпоратизація також передбачає перехід "Укроборонпрому" до "цивілізованих стандартів", адже наразі система концерну має великі проблеми через неупорядкованість керівних органів. 

Нагадаємо, 4 вересня було ухвалено рішення про припинення повноважень генерального директора "Укроборонпрому" Германа Сметаніна, якого призначили міністром з питань стратегічних галузей промисловості.