НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Виробника "Ушастого няня" передали до Фонду держмайна: підприємство виставлять на продаж

Виробника "Ушастого няня" передали до Фонду держмайна: підприємство виставлять на продаж
Фото: vn.20minut.ua

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) передає ПАТ "Вінницяпобутхім" до Фонду державного майна України для подальшої реалізації на аукціоні.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила голова АРМА Олена Дума.

Вона нагадала, що рішенням Вищого антикорупційного суду було стягнуто в дохід держави актив, який належить АТ "Невская косметика", а саме частку у розмірі 100 % (акцій) Статутного капіталу ПАТ "Вінницяпобутхім".

Тому АРМА ініціювало робочу нараду з представниками Фонду державного майна України, під час якої обговорювалося питання передачі "Вінницяпобутхім" до ФДМУ на виконання рішення ВАКС.

Дума зауважила, що у 2023 році АРМА здійснило моніторинг і контроль по діючим управителям арештованих активів і тоді ж було миттєво забезпечено ефективні результати.

"Так, загальна сума надходжень від ТОВ "Крайтекс-сервіс" (управителя) у першій половині 2023 року склала лише 750 тис. грн., але вже у серпні було отримано до державного бюджету за один місяць управління майже 8 млн гривень", - наголосила очільниця АРМА.

Вона додала, що наразі АРМА припиняє управління активом та розпочинає процес його передачі до Фонду держмайна України.

"Сподіваюсь, що ФДМУ забезпечить реалізацію інвестиційно привабливого підприємства в найкоротші строки", - підсумувала Дума.

В управління АРМА були передані арештовані активи підприємства "Вінницяпобутхім" у вересні 2022 року.

У грудні того ж року ТОВ "Крайтекс-Сервіс" здобуло перемогу за підсумками конкурсу з відбору управителя над арештованими активами ПрАТ "Вінницяпобутхім".

Нагадаємо, що бенефіціарами компанії-переможця конкурсу є бізнесмени Валерій Кіптик і Руслан Шостак, яким також належать мережа супермаркетів Varus і мережа магазинів Eva. 

Зазначимо також, що рішення про передачу "Вінницяпобутхіму" в управління "Крайтекс-Сервіс" в квітні було схвалене Антимонопольним комітетом.

Наразі завод «Вінницяпобутхім», який працює під управлінням компанії «Крайтекс-Сервіс» налічує 96 працівників. З промислових ліній тут випускають побутову хімію та косметику.