Вимога звільнити Ткаченка. Автори петиції заявили, що уряд відмовився розглядати її, в Кабміні виправдовуються

Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України
Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко. Фото: Facebook Ткаченка

Автори петиції, яку від групи однодумців подав Юрій Шиян, заявили, що Кабінет міністрів відмовився розглядати петицію про звільнення Олександра Ткаченка з посади голови Міністерства культури, адже нібито "вона не набрала достатньої кількості голосів" попри те, що її підтримали 25 509 громадян із необхідних 25 тисяч. Водночас в уряді відразу виправдалися пославшись на технічну помилку. 

Про це автори петиції та уряд повідомили в Twitter.

Шиян отримав листа на пошту від уряду, в якому було сказано: "Повідомляємо, що подана вами електронна петиція про звільнення Олександра Владиславовича Ткаченка з поста міністра культури та інформаційної політики України у визначений термін не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку".

У відповіді Кабмін також стверджує, що петиція "не відповідає вимогам до письмового або усного звернення". Уряд запропонував авторам надіслати інше звернення до органу державної влади чи посадовця, які мають відповідні повноваження. Зауважується, що необхідно подавати його відповідно до вимог статті 5 Закону України "Про звернення громадян".

Користувачі звернули увагу, що лист надійшов о другій ночі, коли урядовці не мають працювати.

Незабаром уряд заявив, що збір підписів на петицію про звільнення Ткаченка з поста міністра триває.

"Повідомлення автору, що петиція не набрала голосів, є виключно наслідком логічної помилки в старій системі петицій. Ця помилка ніяк не впливає на подальше опрацювання петиції", - пояснили в Кабміні. 

Петицію створив Юрій Шиян 7 березня. Станом на 3 червня вона зібрала понад 25,5 тисячі голосів із необхідних 25 тисяч. Збір підписів триває до 5 червня.

Петиція адресована прем’єр-міністру Денису Шмигалю. В ній його просять зробити подання до Верховної Ради про звільнення з посади міністра Олександра Ткаченка у зв'язку "з неналежним виконанням своїх посадових обов’язків".