Комітет рекомендує Раді ухвалити законопроєкт про ліквідацію ОАСК

Комітет рекомендує Раді ухвалити законопроєкт про ліквідацію ОАСК

Комітет Верховної Ради з питань правової політики рекомендує парламенту ухвалити в першому читанні та в цілому законопроєкти про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) та утворення Київського міського окружного адміністративного суду.

Про це повідомив член комітету, народний депутат Роман Бабій.

"Розглянули на комітеті законопроекти, присвячені ліквідації Окружного адміністративного суду Києва та утворенню Київського міського окружного адміністративного суду - № 5369 та 5370. Більшістю голосів рекомендували прийняти їх у першому читанні та в цілому. Очікуємо розгляду в залі найближчим часом", - повідомив він.

Крім цього, за його словами, рекомендовано призначити народного депутата Максима Дирдина постійним представником Верховної Ради у Конституційному Суді України.

При цьому "Центр протидії корупції" повідомляє, що депутати, які раніше були членами фракції "Опозиційна платформа - За життя", зривають голосування за ці законопроекти.

"Російська агентура з ОПЗЖ рятує російську агентуру з ОАСК, зриваючи голосування законопроєкту про ліквідацію суду Вовка в цілому. Ми назвемо ім‘я кожного депутата, який це робить. Ми донесемо імена цих потвор до кожного, хто зі зброєю в руках захищає Україну", - йдеться у повідомленні.

Видання LB.ua з посиланням на джерела у Верховній Раді повідомляє, що парламент на найближчому засіданні планує ліквідувати Окружний адміністративний суд Києва і створить замість нього Київський міський окружний адміністративний суд.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський ще у квітні 2021 року вніс до Верховної Ради проект закону "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду". Документ передбачає, що ОАСК припиняє здійснення правосуддя з дня набрання чинності законом.

Зазначимо, що з 14 квітня фракція ОПЗЖ призупинила роботу через рішення Ради національної безпеки та оборони про призупинення діяльності низки партій, яке в подальшому вилилося у судову заборону партію за позовом Міністерства юстиції.

Натомість ще 21 квітня у Раді було оголошено про створення нової депутатської групи "Платформа за життя та мир", до якої увійшли лише колишні члени фракції ОПЗЖ, хоча й далеко не всі. Частина членів колишньої фракції у травні увійшли в новостворену групу "Відновлення України", як і окремі виключені до того з фракції "Слуга народу" нардепи.