Міністра фінансів України обрали головою Ради керуючих Світового банку та МВФ

Міністра фінансів України обрали головою Ради керуючих Світового банку та МВФ
Фото: Facebook-сторінка Сергія Марченка

Міністр фінансів України Сергій Марченко обраний головою Ради керуючих Світового банку та Міжнародного фінансового фонду на 2023 рік. Про це він сам повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно я був обраний головою Ради керуючих Світового банку та МВФ на 2023 рік. Таке рішення було ухвалено одностайно всіма керуючими країнами-членами Групи Світового банку та МВФ. Це сталося вперше за 30 років членства України в СБ та МВФ. За цей довгий час ми сформували надійні та прозорі партнерські відносини", - написав міністр.

Він подякував друзям та партнерам України за таку довіру, підкресливши, що представляти країну на міжнародній фінансовій арені є для нього великою честю.

За словами Марченка, новий статус дозволить збільшити ефективність співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та країнами-членами Світового банку та МВФ.

Як зазначають у Мінфіні, серед основних обов’язків його керівника на цій позиції буде головування на пленарному засіданні щорічних зборів за участі міністрів фінансів, голів центробанків країн-членів МВФ та Світового банку, а також керівництва МВФ і Світового банку.

Водночас голова Ради керуючих протягом року очолює Спільний комітет з питань винагороди виконавчих директорів та їх заступників, Спільний процедурний комітет та Процедурний комітет Агентства з багатостороннього гарантування інвестицій.

Голову Ради керуючих СБ та МВФ обирають щороку на основі регіональної ротації. У 2023 році головування перейде до країн-членів регіону Європи та Центральної Азії.

Нагадаємо також, що МВФ перед цим перерахував Україні 1,3 мільярда доларів у рамках інструменту прискореного фінансування, про які вона попросила незадовго до цього.