Підрив дамби Каховської ГЕС. Україна передала НАТО список термінових гуманітарних потреб

Каховська ГЕС
Підірвана росіянами Каховська ГЕС. Фото: скриншот / Головне управління розвідки / Telegram

Україна передала НАТО список термінових гуманітарних потреб для подолання наслідків підриву дамби Каховської гідроелектростанції. Про це йшлося під час термінового засідання комісії Україна – НАТО, передає пресслужба Міністерства закордонних справ.

Очікується, що найближчим часом Україна отримає допомогу в рамках Євроатлантичного координаційного центру реагування на природні лиха та катастрофи.

Під час засідання комісії міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що катастрофа на Каховській ГЕС демонструє відсутність меж у вчиненні злочинів Росією. Тому критично важливе значення має допомога задля звільнення всієї території України. У звʼязку з цим дипломат закликав партнерів до подальшого зміцнення обороноздатності країни, зокрема продовжити якнайшвидше постачання артилерійських боєприпасів та гармат 155-го калібру.

Нагадаємо, що в ніч на 6 червня 2023 російські війська підірвали Каховську ГЕС у Херсонській області.

Станом на 8 червня, через підвищення рівня води ІІІ-й рівень небезпеки (червоний) оголошено в Херсоні, а також у Каховському, Херсонському, Бериславському та Скадовському районах області. Підтоплення є й у Миколаївській області.