Ердоган переміг? Попередньо підраховано понад 99% голосів у другому турі виборів президента у Туреччині

Вибори у Туреччині. Фото: ua.depositphotos.com
Вибори у Туреччині. Фото: ua.depositphotos.com

У Туреччині триває попередній підрахунок голосів у другому турі президентських виборів. Наразі підраховано вже понад 99% бюлетенів.

За результатами попереднього підрахунку голосів, які публікує державне інформагентство Anadolu, чинний президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган отримує 52,07% голосів, а його опонент - опозиційний лідер Кемаль Киличдароглу - 47,93%.

Фото: скріншот Anadolu.

Водночас, за результатами попереднього підрахунку, які публікує опозиційний телеканал Halk TV, Ердоган отримує 52,07% підтримки, а Киличдароглу - 47,93%.

Фото: скріншот Halk TV. 

Зазначимо, після попереднього підрахунку 70% голосів, телеканал Halk TV повідомляв, що лідирує Киличдароглу.

Офіційні результати повинна оголосити Центральна виборча комісія.

Нагадаємо, у Туреччині у неділю, 28 травня, вперше в історії республіки відбувається другий тур голосування на виборах президента.

На вищу посаду претендують чинний глава держави Реджеп Тайіп Ердоган та лідер Республіканської народної партії Кемаль Киличдароглу.

За підсумками першого туру голосування 14 травня жоден із кандидатів не набрав 50% голосів. Чинний президент Реджеп Ердоган здобув 49,5% голосів. А його головний суперник, спільний кандидат від опозиції Кемаль Киличдароглу, отримав трохи менш як 45%. 

Фото: ua.depositphotos.com