Росія використала вже 50% своїх ресурсів на війні в Україні, - Курт Волкер

Росія використала вже 50% своїх ресурсів на війні в Україні, - Курт Волкер
Американський дипломат Курт Волкер

Росія втратила значний запас своїх військових ресурсів, тому вони перейшли до використання менш точної зброї.

Про це заявив американський дипломат, колишній спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, передає ТСН. 

"Росія використала вже близько 50% своїх тренованих військових та зброї. Їх військові можливості зменшилися драматично. Це добре, але зараз вони почали використовувати менш точну зброю, і вони почали більше влучати в цивільні об’єкти. Але з іншого боку вони менше влучають і по військовим, тому їх спроможності зменшуються", - каже він.

За його словами, президент Володимир Путін, не має бажання оголошувати загальну мобілізацію через побоювання дестабілізувати ситуацію в країні.

"Путін і так зібрав багато людей з регіонів для війни в Україні. А Москву, Пітер та прикордонні території, майже не чіпав, щоб створити ілюзію, що все добре. Якщо буде загальна мобілізація, це створить для нього нові проблеми", - додав Волкер.

Волкер підкреслив, що у Росії немає можливостей створювати нову зброю, бо у них немає в достатній кількості чипів, та інших технологій. РФ зараз воюють на максимум своїх можливостей.

Нагадаємо, що терористичний акт в Оленівці був спецоперацією РФ проти постачання Україні зброї.