Росіянам наказали наступати на багатьох напрямках, але їм бракує сил - розвідка Британії

Росіянам наказали наступати на багатьох напрямках, але їм бракує сил - розвідка Британії

Російські окупаційні війська отримали наказ просуватися на більшості напрямків, але вони не мають для цього достатньої бойової потужності. 

Про це повідомляє розвідка Британії.

Зазначається, що за останні три дні "вагнерівці" досягли певних успіхів у районі села Красна Гора біля Бахмута. Проте на цьому напрямку триває організована українська оборона.

Крім того, росіяни намагаються наступати на ділянці Кремінна-Сватове у Луганській області. Поки це лише локальні бої, масштаби малі для досягнення значного прориву.

За інформацією розвідки, існує реалістична ймовірність того, що найближчою метою загарбників є просування на захід до річки Жеребець. 

"Загалом поточна оперативна картина свідчить про те, що російські сили отримують накази просуватися в більшості секторів, але вони не накопичили достатньої наступальної бойової потужності на жодному з напрямків для досягнення вирішального ефекту", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв, що країна-агресор РФ готує свою оборонну промисловість до затяжної війни з Україною, але намагається уникнути ширшої мобілізації цивільної економіки та всіляко приховує масштаби втрат власної техніки.