В Естонії заарештували трьох політиків: підозрюють у зв'язках з РФ

В Естонії заарештували трьох політиків: підозрюють у зв'язках з РФ
Проросійський політик Айво Петерсон в окупованому Донецьку. Фото: https://www.facebook.com/koosolemine

В Естонії суд заарештував на два місяці трьох політиків, які підозрюються в "встановленні зв'язків із Росією проти Естонії".

Про це повідомляє естонське видання ERR.

Зазначається,  що усіх трьох політиків затримали у ніч проти 10 березня.

Одним із заарештованих є лідер руху "Koos" ("Разом") Айво Петерсон. Також затримали Дмитра Роотсі та Андрія Андронов.

Петерсон і Роотсі - громадяни Естонії, Андронов - громадянин Росії з постійним видом на проживання в Естонії.

Підозри всім трьом пред'явлені за статтею 235(1) Пенітенціарного кодексу, у якій йдеться про створення чи підтримання відносин із іноземною державою, іноземною організацією чи особою, яка діє за завданням іноземної держави, з метою скоєння злочину. За цією статтею можна отримати до шести років ув'язнення.

Петерсон неодноразово виступав із заявами на підтримку дій Росії, а нещодавно відвідав захоплені РФ регіони України, зокрема Донецьк і Маріуполь, з його слів – за сприяння "благодійної організації" з Росії. Там Петерсон записав декілька роликів, де натякав, що з Росією "не варто зв'язуватися" і жодним чином не згадав скоєних російською армією злочинів проти України.   

Зазначимо, після року повномасштабної війни в багатьох країнах залишається чимало проросійських партій та політиків, які фінансуються країною-терористом РФ.

Наразі розвідка США має інформацію, яка вказує на підготовку російськими  спецслужбами протестів у Молдові з метою розхитування ситуації та повалення уряду за допомогою проросійської партії "Шор".