В Україні заочно судитимуть "міністра охорони здоров’я Республіки Крим"

Костянтин Скорупський

Прокуратура АР Крим та Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно окупаційного "міністра охорони здоров’я Республіки Крим" Костянтина Скорупського. Про це йдеться у повідомленні прокуратури.

Зазначається, що обвинувачуваний організував забезпечення необхідним медичним обладнанням, лікарськими засобами та спеціальним автотранспортом російські військові формування, які беруть участь у війні проти України.

"Очільник окупаційного відомства всіляко підтримує збройну агресію РФ проти України та підлаштовує роботу системи охорони здоров’я до потреб російських військових", - вказують у відомстві.

Там нагадують, що після окупації півострова російськими ЗС обвинувачуваний займав різні посади у незаконно створених окупаційних органах влади, зокрема, головного лікаря Судакської міської лікарні, пізніше –"першого заступника міністра охорони здоров’я РК", а в липні 2022 року добровільно обійняв посаду "міністра".

Дії чоловіка кваліфіковані за частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу (добровільне зайняття посади у незаконних органах влади на окупованій території). Розслідування справи вело Головне управління Служби безпеки України в Криму.

Нагадаємо також, що у січні було передано до суду справу "депутата" діючої під російською юрисдикцією "Державної Ради Республіки Крим" Юрія Гемпеля, якого обвинувачують в закликах до повалення конституційного ладу, колабораціонізмі та виправданні російської агресії.

У грудні ж заочно отримала 12 років позбавлення волі суддя Київського районного суду Сімферополя, яка перейшла на службу до окупантів та, зокрема, брала участь у кримінальному переслідуванні одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.