В Україні заочно судитимуть за держзраду п’ятьох ексофіцерів науково-випробувального центру ЗСУ в Криму

В Україні заочно судитимуть за держзраду п’ятьох ексофіцерів науково-випробувального центру ЗСУ в Криму
Фото: Depositphotos

Державне бюро розслідувань завершило спеціальне досудове розслідування стосовно п’яти офіцерів Державного науково-випробувального центру Збройних сил України, які у 2014 році під час окупації АР Крим перейшли на бік ворога. Як ідеться у повідомленні ДБР, обвинувальний акт вже направлено до суду.

За даними слідства, після захоплення півострова російськими військами офіцери зрадили присязі на вірність українському народу, відмовились передислокуватись до контрольованої території України та добровільно погодились служити в Збройних силах Росії.

Йдеться про заступника начальника тилу, начальника відділення артилерії, старшого інженера-випробувача, начальників інженерно-авіаційної служби та служби безпеки польотів науково-випробувального центру.

Відомо що наразі вони служать у аналогічній структурі під російською юрисдикцією - 929-му Державному льотно-випробувальному центрі Міністерства оборони РФ імені Чкалова.

Колишніх українських військових обвинувачують у державній зраді та дезертирстві (частина 1 статті 111 та частина 1 статті 408 Кримінального кодексу). В Україні їм загрожує, таким чином,до п’ятнадцяти років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо також, що раніше у грудні заочно отримала 12 років позбавлення волі суддя Київського районного суду Сімферополя, яка перейшла на службу до окупантів та, зокрема, брала участь у кримінальному переслідуванні одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, який нині є депутатом Верховної Ради.

Джерело фото: ua.depositphotos.com