В "Укрзалізниці" назвали імʼя майбутнього тимчасового очільника компанії

Член правління "Укрзалізниці" Євген Лященко
Член правління "Укрзалізниці" Євген Лященко. Фото: "Медіа Група Україна"

Виконувачем обовʼязків голови правління "Укрзалізниці" після відставки Олександра Камишіна стане член правління Євген Лященко. Про це повідомив член правління УЗ Орест Логунов у Facebook.

"Виконуватиме обов'язки Євген Лященко – він потужний, з високим ступенем довіри", – написав Логунов у коментарях до свого допису про відставку Камишіна.

Логунов процитував допис Камишіна, в якому той зазначав, що йде з посади голови правління за погодженням з міністром інфраструктури Олександром Кубраковим. На зауваження одного з коментаторів, що рішення про відставку має виходити від наглядової ради, а не від міністра, Логунов відповів, що Камишін самостійно вирішив піти. 

"Формальності буде дотримано", – впевнений член правління.

Лященко з 2012 року обіймав посаду фінансового директора "Медіа Група Україна", а в липні 2014 року був призначений директором холдингу Ріната Ахметова, де працював до 2019 року.

Членом правління УЗ він став у 2021 році й займався фінансовими питаннями. До цього Лященко був позаштатним радником Камишіна.

Нагадаємо, 28 лютого голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишін повідомив, що подав у відставку. Він зазначив, що очолить офіс із євроінтеграції компанії в Європі, а свою позицію він залишає "зі спокійним серцем".