В управління АРМА передали компанії, пов'язані з "4 каналом" нардепа-зрадника Ковальова

В управління АРМА передали компанії, пов'язані з "4 каналом" нардепа-зрадника Ковальова
Фото: Facebook/Олексій Ковальов - народний депутат

Суд наклав арешт та передав в управління Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від злочинів, додатково встановлені корпоративні права юридичних осіб, які опосередковано належать депутату Верховної Ради Олексію Ковальову та входять до групи компаній "4 канал".

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, яке веде розслідування щодо Ковальова, який після повномасштабного вторгнення Росії до України перебував на окупованій території Херсонської області та допомагав окупаційним військам.

У ході розслідування встановлено, що на початку липня цього року Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора "уряді Херсонської області".

У ДБР також зазначають, що майно ТОВ "ТРК "Інтеррадіо" – українського інформаційно розважального телеканалу "4 канал", що належав Ковальову, раніше було передано АРМА у розпорядження Державного агентства з питань кіно.

"За непідтвердженою документально інформацією, у червні 2022 року Олексій Ковальов нібито загинув у результаті вибуху автомобіля на окупованій території Херсонщини. Однак, наразі у слідчих ДБР немає офіційного підтвердження цієї інформації", - йдеться у повідомленні.

Ковальов підозрюється у державній зраді в умовах воєнного стану (частина 2 статті 111) та пособництві державі-агресору (частина 1 статті 111-2 Кримінального кодексу). У випадку, якщо він живий, йому загрожує до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Нагадаємо, що 6 липня тодішній генеральний прокурор Ірина Венедіктора на підставі зібраних ДБР доказів повідомила йому про підозру. 15 липня за клопотанням бюро депутату було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Наразі його оголошено в розшук.

Зазначимо також, що після зазначеного замаху в кінці червня виявилося, що Ковальов залишився живий, однак 28 серпня стало відомо про нову спробу його вбивства: повідомлялося, що цього разу Ковальов загинув, причому разом зі співмешканкою.