Зеленський: заморожування конфлікту з Росією означає паузу, яка дає РФ можливість накопичити сили для нового наступу

Зеленський: заморожування конфлікту з Росією означає паузу, яка дає РФ можливість накопичити сили для нового наступу

Президент України Володимир Зеленський заявив, що будь-яке припинення вогню, яке дозволить Російській Федерації зберегти контроль над українськими територіями лише сприятиме ще більш широкому конфлікту, та дасть Москві час на накопичення сили для нового наступу на Україну.

Про це очільник держави заяв в інтерв’ю The Wall Street Journal.

"Це кашалот, який проковтнув два регіони і тепер каже: заморозьте конфлікт. Потім відпочине і через два-три роки захопить ще два регіони і знову скаже: заморозьте конфлікт. І це продовжуватиметься все далі й далі. Сто відсотків", — сказав Зеленський, коментуючи політику РФ.

Крім того, президент впевнений, що російський лідер Володимир Путін недооцінив Україну, коли приймав рішення про повномасштабну війну.

"Він відкрив рота, як пітон, і подумав, що ми ще один зайчик. Але ми не зайчики, і виявилося, що він не може нас проковтнути — і насправді ризикує бути розірваним", — сказав український президент, говорячи про плани глави РФ.

Також очільник держави відмітив, що Збройні сили України мають значні успіхі на фронті, а втрати ЗСУ зменшились після того, як партнері поставили більше артилерії та іншої зброї. За його словами, на піку боїв у травні та червні Україна втрачала від 100 до 200 військових на день; зараз кількість загиблих скоротилася до 30 осіб на день і близько 250 поранених.

Раніше Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що українським захисникам вдалося нівелювати кількісні переваги ворога завдяки ракетно-артилерійській точності. В це же час у Великобританії вважають, що Росія за крок від вичерпання своїх резервів для ведення війни проти України.