НБУ курс:

USD

41,09

-0,00

EUR

45,59

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,35

41,30

EUR

45,95

45,80

ЗМІ назвали можливу наступницю Малюськи: як відреагував сам міністр юстиції

ЗМІ назвали можливу наступницю Малюськи: як відреагував сам міністр юстиції
Денис Малюська. Фото: Facebook міністра юстиції

Віце-прем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина може стати новим міністром юстиції замість Дениса Малюськи, зберігаючи при цьому свою поточну посаду. 

За інформацією видання "Українська правда", чинний міністр юстиції Денис Малюська вже деякий час тому підписав заяву про свою відставку без зазначення дати, але її поки що не прийняли.

У відповідь на цю інформацію Денис Малюська на своїй сторінці у Facebook виклав іронічний пост, "натякнувши", що збирається виїхати за кордон так само, як і Геннадій Боголюбов. 

Фото: Facebook міністра юстиції

Нагадаємо, згідно з повідомленням Держбюро розслідувань, колишній співвласник ПриватБанку Геннадій Боголюбов виїхав з України 24 червня 2024 року шляхом незаконного перетину кордону у супроводі близького родича, на потязі "Київ — Хелм". Незважаючи на те, що його ім'я не фігурує в українських базах даних як перетинувший кордон, встановлено, що він використав недійсний паспорт громадянина України, який залишався фізично в країні.

Під час проведення процесуальних дій, затриманий прикордонник передав своїй підлеглій документи пасажирів, зокрема Геннадія Боголюбова та його родича, та забезпечив особисту перевірку купе, де вони перебували. Польським прикордонникам Боголюбов пред’явив свій особистий паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

За версією слідства, незаконно перетнути кордон із чужим документом Боголюбову допоміг 46-річний прикордонник.

Відповідно до статей 332 і 357 Кримінального кодексу України Геннадію Боголюбову та затриманому прикордоннику оголошено підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон та у незаконному заволодінні паспортом відповідно. За цими статтями передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

Прикордоннику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 25 мільйонів гривень.

Однак, пресслужба Боголюбова у коментарі для "Української правди" зазначила, що він виїхав з країни відповідно до усіх законних норм, оскільки він має законні підстави для перетину кордону: вік 62 роки, а також утримує семеро дітей, п'ять з яких є неповнолітніми.

Які ще кадрові зміни очікуються

Додамо, що згідно з повідомленням УП,  у команді президента Зеленського досі розглядають варіант звільнення Дениса Шмигаля з посади прем'єр-міністра. Станом на початок липня основною кандидатурою на його заміну є перша віце-прем'єрка та міністерка економіки Юлія Свириденко.

Якщо Свириденко стане прем'єркою, Міністерство економіки може очолити чинний глава "Нафтогазу" Олексій Чернишов. Раніше його кандидатуру розглядали на посаду міністра з питань відновлення, але через проблеми з НАБУ його планують призначити в Мінекономіки.

На посаду міністра з питань відновлення та інфраструктури розглядають Олександра Перцовського з "Укрзалізниці" та главу Мінстратегпрому Олександра Камишіна, проте остаточне рішення ще не ухвалене. Чинний заступник глави ОП з питань регіональної політики Олексій Кулеба може очолити Мінрегіон після відставки Кубракова, а його місце в ОП може зайняти очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита.