Звільнено вже 40% окупованих з 24 лютого територій: Залужний підбив підсумки 2022 року

Звільнено вже 40% окупованих з 24 лютого територій: Залужний підбив підсумки 2022 року
Валерій Залужний. Фото: Facebook-сторінка головнокомандувача ЗСУ

Збройні сили України та інші складові Сил оборони станом на кінець 2022 року звільнили 40% окупованих після 24 лютого територій та 28% від усіх окупованих Росією територій. На це вказав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, підбиваючи підсумки минулого року.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Він зазначив, що звільнення правобережної частини Херсонської області довело загальну площу деокупованих територій майже до 40 тисяч квадратних кілометрів.

Зараз же Україна продовжує стримувати російські війська на сухопутній ділянці загальною протяжністю 3786 км. Зокрема, активна лінія фронту з агресором становить 1500 кілометрів.

Залужний також підсумував, що Повітряні сили ЗСУ від початку бойових дій збили 1893 повітряні цілі росіян. Упродовж 2022 року Сили оборони знищили понад 100 тисяч солдатів РФ, 3 тисячі танків, 6 тисяч бойових броньованих машин, дві тисячі артилерійських систем, 420 систем залпового вогню, близько 300 бойових літаків та 270 гелікоптерів.

Крім того, вказано, що підготовка підрозділів ЗСУ зараз відбувається вже у 17 країнах Європи. Загалом завдяки державам-партнерам вдалося підготувати вже понад 20 тисяч військових.

Понад тисячу поранених військових було відправлено на лікування та реабілітацію до Нідерландів, Франції, Ірландії, Норвегії, Данії, Іспанії, Польщі, Німеччини, Італії, Румунії, США та Ізраїлю. Майже 29 тисяч військовослужбовців отримали державні нагороди, зокрема 160 із них — звання Героя України.

З районів ведення бойових дій, згідно з наведеними даними, було евакуйовано понад 600 тисяч людей, натомість туди завезли понад 2 мільйони тонн гуманітарних вантажів.

В свою чергу, сапери обстежили понад 1,3 тисячі гектарів територій на наявність мін та снарядів і знищили майже 42 тисячі небезпечних предметів.