Засновник Zakaz.ua залучив $4,6 млн на новий стартап із виготовлення роботів для складів: що відомо

Фото: Instock
Фото: Instock

Засновник українського сервісу замовлення продуктів із супермаркетів Zakaz.ua Єгор Анчишкін запустив новий стартап під назвою Instock. Цей стартап працює над рішенням Robotics-as-a-Service (RaaS) для ecommerce-клієнтів, тобто над роботизованими сервісами для складів та роботи із замовленнями.

Про це Анчишкін повідомив у коментарі AIN.UA.

Як зазначається, роботу над Instock команда почала ще 2020 року, але у травні 2023 року оголосила про публічний запуск.

Проєкт залучив $3 млн від фондів One Way Ventures, Lux Capital та Commerce VC, а також $1,6 млн від бізнес-ангелів (інвесторів, які вкладають власні кошти у численні інноваційні розробки та перспективні проєкти).

"Менше ніж 20% складів і менше ніж 1% магазинів мають автоматизацію/роботів. Роботи дорогі і важкі в підтримці. Ми розробляємо роботів для e-сommerce які мають бути в експлуатації не складніше роботів-пилососів", — пояснив Єгор Анчишкін.

Cтартап працює в США, але велика частина команди розробки від початку працює в Україні. Його продукт розрахований першочергово на ритейл та 3PL компанії (тобто ті, хто збирають ecommerce-замовлення). 

Зазначимо, Єгор Анчишкін - співзасновник сервіс доставки продуктів із супермаркетів Zakaz.ua, але наразі підприємець уже вийшов із цього проекту.

Нагадаємо, що нещодавно в Україні всі версії мобільного застосунку ПРРО — для Android та iOS, для Windows та для вебверсії ПРРО — отримали оновлення. Йдеться про те, що актуалізували довідник УКТ ЗЕД.