Населення Китаю почне скорочуватися до 2025 року

Населення Китаю почне скорочуватися до 2025 року

Зростання населення Китаю значно сповільнилося та, як очікується, почне скорочуватися до 2025 року.

Про це повідомляє Reuters.

Очікується, що населення Китаю почне скорочуватися в 2021-2025 роках, повідомляє Global Times з посиланням на Ян Веньчжуана, керівника відділу народонаселення та сімейних справ Національної комісії охорони здоров'я КНР.

Дані про народжуваність, опубліковані в неділю, показали, що кількість новонароджених у 2021 році була найнижчою за десятиліття в кількох провінціях КНР.

За даними Global Times, кількість народжених у центральній провінції Хунань впала нижче 500 000 вперше за майже 60 років. Лише в провінції Гуандун на півдні Китаю зафіксовано понад 1 мільйон новонароджених.

Китай бореться проти стрімкого скорочення природного приросту населення, оскільки багато молодих людей вирішують не мати дітей через брак коштів та кар’єру. 

Зміни в законах Китаю минулого року, які дозволили жінкам мати трьох дітей, не допомогли, і багато жінок кажуть, що зміни прийшли занадто пізно, і вони не мають достатньої гарантії роботи та гендерної рівності.

Зазначимо, аналітики Організації Об'єднаних Націй прогнозують, що 15 листопада 2022 року населення Землі досягне позначки 8 млрд осіб