Примусова евакуація. З пʼяти населених пунктів Запорізької області вивезли всіх дітей

Евакуація, діти, поїзд
Евакуація (ілюстративний знімок). Фото: ГУ ДСНС України у Донецькій області

Із пʼяти населених пунктів Запорізької області, розташованих поблизу зони бойових дій, евакуювали всіх дітей. Про це 27 вересня заявив заступник голови Запорізької обласної військової адміністрації Євген Мироненко в ефірі "Радіо Свобода".

Ідеться про місто Гуляйполе, села Преображенка, Новопавлівка і Єгорівка Пологівського району, а також про смт Степногірськ Василівського району – звідти вивезли 59 дітей.

Чиновник розповів, що станом на 22 вересня зі Степногірська до Запоріжжя виїхали 82 людей, 39 із яких – діти. Нині в селищі міського типу немає жодного мешканця. А з Преображенки, Єгорівки, Гуляйполя та Новопавлівки вивезли 47 людей, із яких 20 дітей.

Евакуація із Запорізької області

29 серпня Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомило, що в п’яти населених пунктах Запорізької області оголошено примусову евакуацію дітей та маломобільних осіб

Як пізніше зазначав очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко, рішення було ухвалено у звʼязку з тим, що кількість обстрілів цих населених пунктів збільшилася в рази, а інформаційна кампанія для місцевих жителів, яку проводила ОВА спільно з поліцією та іншими органами, не дала позитивного результату.

Також він говорив, що деякі родини, які було евакуйовано із прифронтових районів регіону, повернулися назад.