Рада перейменувала місто Новоград-Волинський

Рада перейменувала місто Новоград-Волинський

Верховна Рада Україна 16 листопада офіційно повернула місту Новоград-Волинський Житомирської області історичну назву — Звягель. Про це повідомив народний депутат Дмитро Костюк.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Відповідно Новоград-Волинський район перейменований на Звягельський.

Жоден нардеп не проголосував проти перейменування, лише кілька членів фракції "Платформа за життя і мир" (колишня ОПЗЖ) вирішили утриматися.

У липні 2022 року Житомирська обласна рада підтримала ідею перейменування міста Новоград-Волинський у Звягель, а Новоград-Волинського району – у Звягельський.

У листопаді у Верховній Раді зареєстрували постанову про перейменування міста Новоград-Волинський Житомирської області на Звягель.

Місто мало назву Звягель з XVI століття. Але у 1793 році після другого розділу Речі Посполитої населений пункт увійшов в склад Російської імперії. Тоді Катерина ІІ перейменувала його на Новоград-Волинський. Нещодавно місцеві жителі ініціювали повернення місту історичної назви.

Це четверте за величиною місто Житомирської області. На початок 2022 року у ньому проживали, за офіційною оцінкою, 55,1 тисячі мешканців.