У ЮНЕСКО планують включити Одесу до списку всесвітньої спадщини

У ЮНЕСКО планують включити Одесу до списку всесвітньої спадщини

За підсумками зустрічі міністра культури України Олександра Ткаченка з генеральним директором агентства ООН з питань культури ЮНЕСКО Одрі Азуле пресслужба агентства заявила, що ЮНЕСКО підтримує заявку України на внесення Одеси до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомляє Reuters.

ЮНЕСКО заявила, що також хоче додати Одесу до списку всесвітньої спадщини, що перебуває під загрозою, а також об’єкти в Києві та Львові, які перебувають під загрозою руйнування.

Зазначається, що в травні внаслідок чергового ракетного обстрілу Одеси постраждала одна з архітектурних перлин міста – Воронцовський палац.

Крім того, чорноморський порт "Одеса" знаходиться в декількох десятках кілометрів від лінії фронту і вже постраждав від артилерійського обстрілу. В липні росіяни частково зруйнували Одеський музей образотворчого мистецтва, відкритого у 1899 році. В ЮНЕСКО заявили, що допоможе відремонтувати цей музей та оцифрувати творів мистецтва, і забезпечить засобами захисту.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський після обстрілу Святогірської лаври закликав Організацію Об'єднаних Націй та ЮНЕСКО позбавити країну-агресора Росію членства в організації.

Джерело фото: ua.depositphotos.com