НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

"Укрнафта" відкликала свій донат у 5 млн грн на відбудову "Охматдиту": що сталося

НДСЛ "Охматдит"
Фото: НДСЛ "Охматдит", ohmatdyt.com.ua

ПАТ "Укрнафта" попросила у благодійного фонду "Охматдит - здорове дитинство" повернути благодійний внесок у 5 млн грн на відбудову після обстрілу росіянами дитячої лікарні 8 липня.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив керівник БФ "Охматдит" Євген Вембер.

За його словами, у листі йдеться, що кошти, які спрямовані на конкретні цілі, не можуть бути перераховані на казначейський рахунок лікарні без будь-якого цільового призначення.

"Звісно, ми повернули кошти ПАТ “Укрнафті”. Відповідну виписку з банку додаю до цієї публікації", - підкреслив Вембер.

Він також оприлюднив лист від "Укрнафти" та квитанцію з банку, що свідчить про повернення коштів.

Вембер додав, що "Укрнафта" залишає за собою зобов’язання виділити вказану суму на відновлення медзакладу, щойно лікарня надасть цільові призначення під фінансування.

"Команда БФ “Охматдит - здорове дитинство” досі очікує на зустріч з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком та новоствореною Громадською радою з відновлення Охматдиту. Ми сподіваємося, що законний механізм перерахунку коштів на відновлення лікарні буде знайдено у найстисліші терміни", - підсумував Вембер.

Скандал навколо "Охматдиту" 

19 липня БО "Благодійний фонд "Охматдит" - здорове дитинство", оголосив тендер на проведення поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі НДСЛ "Охматдит" під той обсяг робіт, на які вже був зроблений дефектний акт.

За інформацією видання "Наші гроші", із 14 учасників конкурсу пропозиція "Буд-Технолоджі" була третьою за дорожнечею, розміром 307 млн грн (тут і далі без ПДВ). Десяток інших учасників запропонували виконати роботи значно дешевше – від 42 до 286 млн грн. Однак із жодним з них замовник перемовин не вів, ніяк не пояснюючи своє рішення.

Вибір маловідомого підрядника з дорогою заявкою викликав значний суспільний резонанс, на який довелося реагувати МОЗ. Відомство звернулось до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок щодо вибору переможця тендеру на проведення ремонту НДСЛ "Охматдит".

БО "Благодійний фонд "Охматдит", який проводив тендер, відкидає звинувачення щодо непрозорості у використанні коштів і категорично заперечує всі звинувачення щодо недоброчесності.

У липні голова МОЗ повідомив, що тендер на відбудову дитячої лікарні "Охматдит" який викликав неймовірний резонанс та обурення в суспільстві проведуть заново і цього разу вже на Prozorro.