Уряд визначив міністерство, яке координуватиме компенсацію витрат за прихисток переселенців

Ірина Верещук, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України
Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час роздачі дітям ноутбуків від UNICEF. Фото: Facebook Верещук

Кабінет міністрів України вніс зміни до порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у межах реалізації проєкту "Прихисток", які передбачають, що Мінреінтеграції є відповідальним виконавцем проєкту.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це 24 травня повідомила пресслужба уряду.

Відомство також стало держателем інформаційно-аналітичної системи обліку даних, пов’язаних із компенсацією за безоплатне тимчасове розміщення ВПО.

"Постанова набирає чинності з 1 червня 2023 року, але не раніше дня її опублікування", — уточнюють в уряді.

В рамках проєкту "Прихисток" компенсація здійснюється за рахунок коштів Товариства Червоного Хреста України. Допомогу надають власникам житла або їх представникам, орендарям житла державної або комунальної власності, які безоплатно розміщували у своїх житлових приміщеннях внутрішніх переселенців.

Нагадаємо, з жовтня 2022 року Мінсоцполітики впровадило в усіх регіонах України Єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІССС). Це дозволяє централізувати призначення, нарахування та виплати для внутрішніх переселенців, що значно прискорить отримання допомоги та розв'язання проблемних питань ВПО.