НБУ курс:

USD

41,19

--0,03

EUR

45,43

--0,09

Готівковий курс:

USD

41,48

41,42

EUR

45,85

45,70

В Україні подорожчало оформлення паспортів: нові ціни

В Україні подорожчало оформлення паспортів: нові ціни
Фото: uapl.info

З 7 жовтня змінюється вартість пакетів сервісних послуг паспортно-міграційного характеру в підрозділах ДП "Документ" на території України.

Про це повідомив Центр обслуговування громадян "Паспортний сервіс".

Нові ціни

Зазначається, що тариф на пакет сервісних послуг "Стандарт" становитиме:

  • Оформлення громадянам України паспортних документів — 650 грн;
  • Оформлення іноземцям та особам без громадянства документів міграційного характеру — 1250 грн;
  • Обмін посвідчення водія — 950 грн;
  • Обмін свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу — 950 грн.
  • Проставлення апостиля — 650 грн.

Нагадаємо, національний поштовий оператор "Укрпошта" та Міністерство закордонних справ України підписали меморандум про співпрацю та оголосили про запуск оновленого сервісу з доставки по всьому світові документів, передусім закордонних паспортів, перевипуск яких замовили громадяни України.

Рада узаконила видачу паспортів за кордоном 

Додамо, в травні Верховна Рада врегулювала на рівні закону одночасне оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) чи обмін паспорта громадянина України разом з паспортом громадянина України для виїзду за кордон. За прийняття у цілому відповідного законопроєкту №11017 проголосувало 236 депутатів. Нові "внутрішні" українські паспорти, нагадаємо, видають зараз лише у формі ID-картки.

Також відтепер законодавчо дозволено оформлення паспортів через державне підприємство, що належить до сфери управління Державної міграційної служби, тобто ДП "Документ", громадянам України, які перебувають за її межами.

Нагадаємо, прийняттю зазначеного закона передувало призупинення 23 квітня видачі документів українцям за кордоном нібито "через технічні причини", які насправді виявилися розпорядженням Міністерства закордонних справ. Видача документів була можлива лише дітям до 12 років.

У той же день Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно якої українські чоловіки віком від 18 до 60 років більше не зможуть отримати закордонні паспорти та паспорти громадянина України за межами держави.

Втім, 4 травня ДП "Документ" повідомило про відновлення "в тестовому режимі" видачі українцям вже готових документів. Зазначалося, що в першу чергу паспорти видаватимуть соціально вразливим категоріям громадян та після повторного отримання SMS про готовність документу для видачі.