НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Apple дозволить інтегрувати NFC-транзакції у сторонні додатки

Apple дозволить інтегрувати NFC-транзакції у сторонні додатки
Фото: ua.depositphotos.com

Компанія Apple оголосила, що з iOS 18.1 розробники вперше зможуть інтегрувати NFC-транзакції у своїх додатках для iPhone, незалежно від Apple Pay та Apple Wallet. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Нові API для NFC та Secure Element (SE) дозволять здійснювати безконтактні транзакції в таких сферах, як оплата в магазинах, доступ до автомобільних і будинкових ключів, проїзні документи, корпоративні бейджі, студентські картки, картки лояльності, квитки на заходи, а також у майбутньому — для державних посвідчень.

Зазначається, що Apple зосереджена на безпеці та конфіденційності користувачів, тому нове рішення використовує Secure Element (SE) — чіп для безпечного зберігання конфіденційної інформації.. Компанія розробила ці API з використанням власних технологій, таких як Secure Enclave, біометрична автентифікація і сервери Apple, щоб забезпечити високий рівень захисту під час безконтактних транзакцій.

Щоб інтегрувати нові можливості у свої додатки, розробникам потрібно буде укласти комерційну угоду з Apple, отримати дозвіл на використання NFC і Secure Element, а також сплатити відповідні збори. Зазначається, що це забезпечить доступ лише для авторизованих розробників, які відповідають високим стандартам безпеки і конфіденційності Apple. 

API NFC і SE будуть доступні розробникам в Австралії, Бразилії, Канаді, Японії, Новій Зеландії, Великобританії та США з випуском iOS 18.1, а також планується розширення до інших країн у майбутньому.

Нагадаємо, у липні компанія Apple погодилася відкрити свою платіжну технологію Apple Pay для інших постачальників у Європейському Союзі, тим самим уникнувши загрози штрафів від регуляторів ЄС. Протягом наступних десяти років компанія надаватиме доступ до своєї технології мобільного гаманця безкоштовно.

А у червні Apple представила нову систему, яка дасть змогу власникам iPhone з iOS 18 та новішими версіями використовувати Apple Pay для розрахунків у будь-якому веб-браузері на комп'ютері, включно з Chrome, Edge, Firefox та іншими на ОС Windows.

Джерело фото: ua.depositphotos.com