Apple дозволить встановлення додатків із альтернативних магазинів в iOS 17, – Bloomberg

iOS, iPhone, смартфон
iOS. Фото: Depositphotos

Компанія Apple готується представити iOS 17, у якій зʼявиться можливість завантаження додатків не лише з офіційного магазину App Store, а й із інших джерел. Про це повідомляє Bloomberg.

За даними ЗМІ, iOS 17 буде представлена в червні на всесвітній конференції розробників Apple. Тоді ж техногігант презентує:

  • гарнітуру Reality – першу нову велику категорію продуктів Apple майже за десять років;
  • xrOS – нову операційну систему для гарнітури змішаної реальності;
  • нові MacBook;
  • iPadOS 17;
  • macOS 14;
  • велике оновлення watchOS 10.

Зазначається, що дозвіл на встановлення додатків зі сторонніх джерел необхідний, щоб продукція Apple відповідала новим нормам Європейського Союзу до 2024 року.

Нагадаємо, в липні 2022 року Європейська комісія схвалила законопроєкти, спрямовані проти монополій таких технологічних гігантів, як Apple, Google, Amazon та Facebook. Документи передбачають, зокрема, що компанії у своїх продуктах будуть зобовʼязані надавати доступ до сторонніх платіжних систем та дозволяти встановлення додатків з інших джерел.

Про те, що Apple планує дозволити користувачам із країн ЄС завантажувати програми на iPhone та iPad не лише з App Store, Bloomberg повідомляло в грудні того року. Тоді журналісти писали, що компанія сподівається на підготовку відповідних змін у 2023 році, однак остаточного рішення не було.

Джерело фото: ua.depositphotos.com