Google виділяє $100 тисяч для підтримки українських стартапів

Google виділяє $100 тисяч для підтримки українських стартапів
Ілюстрація: Міносвіти

Компанія Google оголосила про запуск другого етапу свого Фонду підтримки для стартапів в Україні. Відібрані учасники отримають грошові гранти в розмірі $100 тисяч, а також менторську допомогу від експертів Google та кредити Google Cloud до $350 тисяч.

Побудуйте ефективну HR-стратегію вашого бізнесу HR Wisdom Summit від Delo.ua та Ekonomika+
17 липня HR-лідери OLX Робота, Shell, ArcelorMittal та ще понад 30 великих компаній поділяться найкращими практиками адаптації ветеранів у робоче середовище, підтримання ментального здоров’я команди, наймання в умовах кадрового голоду та використання інновацій в HR
Забронювати участь

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України. 

Ініціатива спрямована на допомогу українським підприємцям у відновленні економіки та бізнесу в умовах війни. Кошти можна буде використати на розвиток стартапу, відбудову бізнесу або створення основного продукту.

Щоб взяти участь у програмі, стартап має бути зареєстрованим в Україні, мати мінімально життєздатний продукт та підтверджену бізнес-ефективність. Перевага надаватиметься проєктам, які застосовують штучний інтелект для вирішення соціальних проблем.

Реєстрація для участі у Фонді підтримки Google триватиме до 5 червня 2024 року. Переможців оголошуватимуть поетапно протягом 2024-2025 років.

Нагадаємо, що перший етап цієї програми підтримки стартапів був запущений Google наприкінці 2022 року на тлі повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Нагадаємо, Google продовжує сприяти цифровій трансформації України шляхом реалізації різноманітних ініціатив. Однією з ключових є ініціатива, що передбачає надання 5000 ключів безпеки державним службовцям. Ці пристрої замінюють звичайні паролі фізичною перевіркою, що значно підвищує безпеку облікових записів. 

Окрім цього, Google за сприяння Міністерства цифрової трансформації України оголосила про відкриття додаткового Фонду підтримки Google для стартапів в Україні (Google for Startups Ukraine Support Fund) в розмірі 10 мільйонів доларів.