У Києві відкриють другий у світі GovTech-центр

У Києві відкриють другий у світі GovTech-центр
У Києві відкриють другий у світі GovTech-центр. Фото: Мінцифри

Під час саміту Diia in Zurich віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, директор Всесвітнього економічного форуму Мірек Душек та президент Фонду Східна Європа Віктор Лях підписали меморандум про відкриття Global Government Technology Centre Kyiv.

Побудуйте ефективну HR-стратегію вашого бізнесу HR Wisdom Summit від Delo.ua та Ekonomika+
17 липня HR-лідери OLX Робота, Shell, ArcelorMittal та ще понад 30 великих компаній поділяться найкращими практиками адаптації ветеранів у робоче середовище, підтримання ментального здоров’я команди, наймання в умовах кадрового голоду та використання інновацій в HR
Забронювати участь

Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

Зазначається, що новий центр стане єдиною платформою співпраці між державним і приватним секторами, що сприятиме розвитку цифрових технологій та інновацій.

Він об'єднає науковців, бізнесменів, технологічні компанії, державний сектор, а також глобальні спільноти у сфері урядових технологій. Адмініструвати центр та забезпечувати його роботу буде Фонд Східна Європа.

"У 2019 році в Україні не було Дії, цифрових документів і найшвидшого відкриття бізнесу у світі. Тоді ми починали будувати цифрову державу буквально з нуля, а сьогодні Україна стане другою країною у світі, де відкриють Global Government Technology Centre. Перший працює в Німеччині", - розповів очільник міністерства Михайло Федоров.

Центр братиме участь у роботі Всесвітнього економічного форуму - українські стартапи та інноватори обмінюватимуться найкращими GovTech-практиками та цифровим досвідом з іноземними партнерами, розроблятимуть спільні проєкти та прискорюватимуть цифрові реформи.

"Фактично Всесвітній економічний форум стане платформою для популяризування українського досвіду цифровізації на глобальному рівні, а це означає більше спільних проєктів з партнерами та підтримку бренду України", - зазначає Федоров.

Крім того, проєкти нового центру будуть зосереджені на підготовці лідерів нового покоління у сфері цифрових реформ, для чого й надалі розвиватиметься CDTO Campus.

Нагадаємо, у травні 2023 року під час Digital Transformation Summit у Брюсселі було оголошено про початок роботи GovTech-інкубатору Європейського Союзу Govtech4all, до якого ввійшли 14 країн і 21 організація-партнер.

Серед них — Мінцифра та Український фонд стартапів. Україна — єдина країна — не член ЄС, яка ввійшла до інкубатору. 17 січня 2024 року у Давосі було анонсовано відкриття у Києві GovTech-центру.