Гендиректор OpenAI працює над створенням мережі заводів із виробництва чипів

Сем Альтман. Фото: Foxbusiness.com
Сем Альтман. Фото: Foxbusiness.com

Сем Альтман, генеральний директор компанії OpenAI, яка є розробником ChatGPT, планує вкласти мільярди доларів від світових інвесторів у виробництво мікросхем та створити мережу заводів із виробництва напівпровідників.

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що Альтман проводив переговори з кількома великими потенційними інвесторами, аби залучити кошти для будівництва заводів із виробництва мікросхем.

За даними видання, серед компаній, які брали участь у перемовинах,  G42 Group, яка спеціалізується на розробці штучного інтелекту і базується в Абу-Дабі, та японська холдингова компанія SoftBank Group Corp., яка спеціалізується на телекомунікаційних технологіях.

За словами джерел Bloomberg, OpenAI планує співпрацювати з провідними виробниками мікросхем, а мережа майбутніх заводів матиме глобальний масштаб.

"Перемовини між гендиректором OpenAI та інвесторами перебувають на ранній стадії, і повний список залучених партнерів наразі не відомий", - пише видання.

У статті йдеться про те, що Альтман занепокоєний тим, що в міру того, як штучний інтелект стає все більш поширеним, у світі може виникнути дефіцит мікросхем. Крім того, прогнози щодо виробництва мікросхем, пов’язаних зі штучним інтелектом, не відповідають попиту.

"Будівництво одного сучасного заводу потребує десятки мільярдів доларів, а створення мережі таких потужностей займе роки. Лише переговори з G42 були зосереджені на залученні від 8 до 10 млрд доларів", - пише Bloomberg.

Нагадаємо, стартап OpenAI, який є розробником ChatGPT, перебуває на початковій стадії переговорів про залучення нового раунду фінансування з оцінкою $100 млрд. В разі успіху OpenAI отримає звання одного із найдорожчих стартапів у світі.

Нещодавно компанія OpenAI запустила онлайн-магазин GPT Store для платних користувачів ChatGPT, де люди можуть ділитися персоналізованими версіями популярного чат-бота. Згодом даний магазин дасть можливість користувачам заробляти гроші на своїх творіннях.