Microsoft розширює доступ до ChatGPT на фоні новин про інвестиції в OpenAI

Microsoft розширює доступ до ChatGPT на фоні новин про інвестиції в OpenAI
Фото: depositphotos

Корпорація Microsoft розширює доступ до надзвичайно популярного програмного забезпечення від OpenAI, стартапу, чий футуристичний чат-бот ChatGPT підкорив Кремнієву долину.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це пише Reuters. 

Microsoft заявила, що технологія стартапу, яку вона досі демонструвала своїм клієнтам, які займаються хмарними обчисленнями, у програмі під назвою Azure OpenAI Service, тепер загальнодоступна, що, як очікується, викличе потік нових користувачів.

Ця новина з’явилася в момент, коли Microsoft розглядав можливість збільшення частки в OpenAI в розмірі $1 мільярда, про яку було оголошено в 2019 році. 

Інтерес громадськості до OpenAI зріс після випуску в листопаді ChatGPT, текстового чат-бота, який може писати прозу, вірші чи навіть комп’ютерний код за командою. ChatGPT працює на базі генеративного штучного інтелекту, який створює новий вміст після навчання на величезних обсягах даних — технології, яку Microsoft дозволяє використовувати більшій кількості клієнтів.

Сам ChatGPT, а не лише базова технологія, незабаром стане доступним через хмару Microsoft.

Корпорація Майкрософт заявила, що перевіряє додатки клієнтів, щоб пом’якшити потенційне зловживання програмним забезпеченням, а її фільтри можуть перевіряти шкідливий вміст, який користувачі можуть вводити або створювати технологія.

Нагадаємо, що Microsoft планує купити Netflix.