Суд зобов'язав Twitter надати Ілону Маску документи колишнього керівника компанії

Суд зобов'язав Twitter надати Ілону Маску документи колишнього керівника компанії

Суд зобов'язав компанію Twitter надати бізнесмену Ілону Маску документи колишнього керівника компанії, який, за словами самого Маска, був ключовою фігурою у підрахунку фальшивих акаунтів соцмережі. Про це пише Reuters.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Бот-аккаунти і спам-аккаунти в Twitter стали центральним питанням у судовій тяжбі з приводу того, чи має Маск, який є виконавчим директором Tesla Inc, завершить придбання соціальної мережі за 44 мільярди доларів/

Суд зобов'язав компанію зібрати та надати документи від колишнього генерального директора зі споживчих товарів Кайвона Бейкпура. Бейкпур, що залишив Twitter після того, як у квітні акціонери сосцети дали згоду на здійснення угоди, у судових документах Маска описується як один із керівників, найбільш тісно пов'язаних із визначенням кількості спам-акаунтів.

Тим часом суд відхилив клопотання Маска щодо доступу до інформації щодо ще 21 людини, які можуть мати дані про боти у соцмережі.

Зазначимо, 25 квітня Маск повідомив, що купив Twitter за 44 мільярди доларів, проте незабаром   стало відомо про припинення   угоди з купівлі соцмережі. Мільярдер пояснив це тим, що "його аналітики не знайшли ефективних шляхів для перевірки та виявлення коректної кількості спам-акаунтів у соцмережі".

У Twitter визнали відмову надуманою і правління компанії подало позов до Канцелярського суду штату Делавер проти мільярдера, щоб   змусити бізнесмена завершити угоду   про покупку соціальної мережі.

У свою чергу, Маск подав зустрічний позов до компанії Twitter, яка вимагає від бізнесмена купити її. Бізнесмен звинуватив Twitter у зволіканні з наданням даних для оцінки кількості ботів, що було важливо для розуміння рекламної аудиторії. Twitter у свою чергу звинуватив бізнесмена у пошуку величезних обсягів даних, що не мають відношення до головного питання у справі: чи Маск порушив договір про купівлю компанії.