Телеком-компанії використовують генератори, щоб забезпечити інтернет та мобільний зв'язок

Телеком-компанії використовують генератори, щоб забезпечити інтернет та мобільний зв'язок
Фото: Мінцифри

Оператори мобільного зв'язку через пошкодження внаслідок російських обстрілів змушені використовувати генератори, щоб забезпечити інтернет та мобільний зв'язок. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Згідно з повідомленням масова ракетна атака росіян призвела до перебоїв з інтернетом та зв'язком у різних регіонах країни. Через це у Львові, Харкові, Житомирі, Сумах, Полтаві, Хмельницькому є суттєві складнощі з інтернетом, а у 8 областях України частково зник і погіршився зв'язок.

"Зараз телеком-компанії працюють завдяки генераторам. Зі свого боку Мінцифра допомагає забезпечити їх достатнім запасом палива. Це допомагає не лише зберегти, а й відновити інтернет та мобільний зв’язок. Наприклад, у Харківській та Сумській областях знову починають працювати мобільні мережі", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, зранку 10 жовтня Росія вдарила ракетами, по Києву,Львову, Дніпру, Харкову,  Житомирській та Сумській областях. В містах, зокрема в столиці зафіксували кілька влучань ракет. В Житомирській області також росіяни завдали ракетного удару по енергетичній інфраструктурі. В містах, зокрема в столиці зафіксували кілька влучань ракетНаразі відомо про 11 загиблих та 64 травмованих через обстріли.

У зв'язку з численними ударами по інфраструктурі влада звернулася до населення з закликом обмежити споживання електроенергії у вечірній час, щоб зменшити навантаження на енергосистему та уникнути аварійних відключень. В свою чергу "Укренерго" ввело в дію графік віялових відключень в Києві, Чернігові, Черкасах та областях, а також Житомирі, щоб мати змогу провести необхідні ремонти об'єктів критичної інфраструктури.

Пізніше в "Укренерго" повідомили, що ремонт інфраструктури та відключення можуть бути продовжені на декілька днів.