НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

Vodafone відзвітував про прибутки за перше півріччя 2024 року: скільки заробили

Vodafone
Фото: Depositphotos

ПрАТ "ВФ Україна" (ТМ "Vodafone Україна"), другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні, за перші шість місяців 2024 року зменшило чистий прибуток на 14% порівняно з аналогічним періодом 2023 року – до 1,95 млрд грн.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це йдеться в повідомленні оператора, передає Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що згідно з фінансовим звітом, виручка "Vodafone Україна" збільшилася на 13% – до 11,71 млрд грн.

Крім того, показник OIBDA компанії збільшився на 8% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 6,41 млрд грн. Натомість показник маржа OIBDA несуттєво скоротився – на 2,3 відсоткових пункти до 54,7%.

Як пояснюють у "Vodafone Україна", зниження чистого прибутку на 14% порівняно з аналогічним періодом минулого року зумовлено коливанням валютного курсу.

Також компанія відзначає збільшення кількості клієнтів мобільного зв'язку за рік на 4,1% – до 15,9 млн на 30 червня 2024 року. Також понад 2 млн абонентів залишаються за кордоном і продовжують користуватися послугами компанії.

Згідно з повідомленням "Vodafone Україна", у другому кварталі ARPU компанії зріс на 4,1% – до 115,8 грн на місяць зі 108,4 грн у першому кварталі.

Крім того, в першому півріччі 2024 року обсяг капіталовкладень "Vodafone-Україна" становив 2,12 млрд грн. Компанія інвестувала в енергостійкість об'єктів мобільного зв'язку, розширення ємності мережі мобільного зв'язку, будівництво мереж фіксованого доступу до інтернету на базі сучасної технології GPON.

Загалом за час повномасштабної війни Vodafone інвестував в Україні 11,36 млрд грн.

Vodafone також у травні цього року розпочав тести indoor-рішення 5G, яке компанія побудувала спільно з Nokia в Івано-Франківську на території інноваційного центру "Промприлад". 

"Це були перші в Україні майданчики, де 5G став доступний не лише за допомогою спеціального демонстраційного обладнання. Відчути новий рівень швидкості та можливості сучасних технологій можна було за допомогою звичайних смартфонів і планшетів із підтримкою 5G", - підкреслили в компанії.

ДОВІДКА:

Про Vodafone

Vodafone – одна з найбільших світових телекомунікаційних компаній, що надає широкий спектр послуг, зокрема мобільний голосовий зв'язок, передачу даних, обмін повідомленнями, фіксований інтернет і кабельне телебачення. Оператор працює в 15 країнах та має партнерські угоди з операторами 45 країн. 

Vodafone Україна – українська телеком компанія, що надає послуги швидкісного інтернету 3G і 4G, фіксованого зв’язку та інтернету. В Україні послугами Vodafone користуються 15,8 млн клієнтів. З грудня 2019 року Vodafone Україна входить до складу NEQSOL Holding.