Основний під'їзд до Чернігова зі сторони Києва перекрили на три місяці

Основний під'їзд до Чернігова зі сторони Києва перекрили на три місяці
Відновлення зруйнованого мосту під Черніговом. Фото: Мінінфраструктури

З 20 січня і до 1 травня буде припинено рух тимчасовим автомобільним мостом до Чернігова через річку Десна у напрямку Києва. Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Об’їзний маршрут, яким автомобілі зможуть рухатися в напрямку Києва та назад, проходить через об'їзну Чернігова від Павлівки до села Ягідне.

Рух мостом через Десну на цій ділянці було відкрито в квітні 2023 року, завдяки чому до обласного центру знову стало можна проїхати з Києва трасою Е95, що займає близько двох годин.

Міст через Десну в напрямку центра міста був зруйнований російськими авіабомбами у березні 2022 року. Влітку рух ним відновили за допомогою понтонної переправи.

Як повідомляло в грудні Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, будівництво нового мосту в цьому місці триває: будівельники тоді завершили насування нижньої гілки металевої прогонової конструкції. Зазначається, що новий міст буде довшим за попередній на 56 метрів, його довжина складатиме 628 м.

Також міст матиме чотири смуги руху, а не дві. Вартість будівництва нового мосту становитиме 4,8 мільярда гривень. Завершити будівельні роботи планується до кінця 2024 року.