На Тернопільщині відремонтували міст на трасі міжнародного значення (ФОТО)

На Тернопільщині відремонтували міст на трасі міжнародного значення (ФОТО)
Фото: facebook.com/Mustafanayyem

На Тернопільщині завершили ремонт мосту через річку Гніздечна на трасі міжнародного значення М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече біля обласного центру.

Побудуйте ефективну HR-стратегію вашого бізнесу HR Wisdom Summit від Delo.ua та Ekonomika+
17 липня HR-лідери OLX Робота, Shell, ArcelorMittal та ще понад 30 великих компаній поділяться найкращими практиками адаптації ветеранів у робоче середовище, підтримання ментального здоров’я команди, наймання в умовах кадрового голоду та використання інновацій в HR
Забронювати участь

Про це повідомив голова Агентства відновлення Мустафа Найєм.

"Відремонтовано міст на трасі М-19 біля Тернополя. Цей міст, як і абсолютна більшість з тих, що ремонтуються, має критично важливе значення для військової логістики. Кожен вантаж, що йде українськими автошляхами на фронт, має дійти вчасно. Робимо для цього все", - зазначив Найєм.

Він нагадав, що міст через річку Гніздечна в передмісті Тернополя є складовою дороги міжнародного значення М-19 (Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече).

Дорога М-19 перетинає 4 області і веде до кордону з Румунією, тому забезпечення швидкої та безпечної логістики цією дорогою є пріоритетною задачею.

До ремонту 36-метровий міст перебував у передаварійному стані, була загроза його руйнації та подальших проблем з логістикою.

Щоб цьому запобігти, був проведений весь необхідний комплекс робіт.

Кошти на ремонт виділив Європейський інвестиційний банк.

Фото: facebook.com/Mustafanayyem

Відремонтований міст отримав нову монолітну прогонову будову, гідроізоляцію, асфальтобетонне покриття, тротуари, бар’єрне огородження.

Фото: facebook.com/Mustafanayyem

Оскільки об’єкт розташований на ділянці траси, яка є місцем концентрації ДТП, в рамках його ремонту провели низку заходів для поліпшення безпеки дорожнього руху. Зокрема, влаштовано перехідно-швидкісні смуги для розгону і гальмування транспортних засобів на з’їздах з траси М-19 та «підйом» дороги на підходах до мосту через річку Гніздечна. Нове покриття штучної споруди та підходів до неї збільшить оглядовість ділянки для водіїв шляхом зменшення горизонтальної кривої.

Нагадаємо, Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України відремонтувало міст через річку Східна Стрипа на трасі М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська. 

36-метрова споруда була в аварійному стані: опори були тріснуті, зруйнувалися прогонові балки, арматура була значно пошкоджена корозією.

На ремонт мосту був спрямований залишок коштів, виділених Європейським інвестиційним банком у 2022 році.

Також у  Львівській області відкрили рух відремонтованим мостом через річку Рата в селі Великі Мости на дорозі державного значення Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква.