НБУ курс:

USD

41,09

-0,00

EUR

45,59

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,35

41,30

EUR

45,95

45,80

В "Укрзалізниці" розповіли про найекзотичніші речі, які пасажири забували в поїздах

В "Укрзалізниці" розповіли про найекзотичніші речі, які пасажири забували в поїздах
Ілюстрація: "Укрзалізниця"

У січні-червні 2024 року пасажири 8 188 разів звертались до контакт-центру "Укрзалізниці" з проханнями знайти загублені речі — це майже вдвічі більше, ніж за той же період минулого року.

Про це повідомила пресслужба компанії.

"Ми продовжуємо "колекціонувати" випадки пошуків різних цікавих речей", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цього року в топ знахідок потрапили наступні:

  • іграшковий олень 120 см заввишки; 
  • пакет з 8 палками ковбаси; 
  • торти; 
  • паспорт на імплант; 
  • відро полуниці; 
  • смичок від скрипки в блакитно-бірюзовому рушнику.

"Численні капи для зубів різних розмірів та калібрів уже перестали рахувати — їх залишають у поїзді з неймовірною регулярністю", - зауважують в "Укрзалізниці".

Перелік менш екзотичних речей, які пасажири люблять залишити на згадку про себе у поїзді, такий: гаманці, телефони, зарядні пристрої, ноутбуки, документи, годинники, прикраси та ключі.

Також пасажирів закликали наприкінці поїздки ретельно перевіряти свої речі.

"Тож перед закінченням поїздки радимо подивитись, чи на ввіреному їм місці всі діадеми з діамантами, номерні знаки та ліцензії на продаж алкоголю, які можна було випадково залишити в поїзді", - йдеться в повідомленні.

В УЗ зазначили, що якщо вже загубили в поїзді якусь річ, то потрібно описати її за формою, і спеціалісти оперативно допоможуть знайти її та повернути.

Нагадаємо, з 1 серпня "Укрзалізниця" додає жіночі купе ще на чотирьох рейсах далекого сполучення, що є популярними саме для відпочинку мам із дітьми наймолодшого віку.

Також повідомлялося, що за перші шість місяців 2024 року "Укрзалізниця" забезпечила перевезення понад 20,6 мільйонів пасажирів у приміському сполученні, що на 2% більше, ніж за аналогічний період минулого року.