НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

Від Єгипту до Індонезії: український коридор забезпечив транспортування 70 млн тонн вантажів

Від Єгипту до Індонезії: український коридор забезпечив транспортування 70 млн тонн вантажів
Фото: Мінвідновлення

За понад рік роботи українського коридору було транспортовано 70 мільйонів тонн вантажів. З українських портів вийшло 2 577 суден, які доставили понад 46 тисяч тонн зернових вантажів та понад 23 тисячі тонн інших товарів.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Міністерство відновлення.

Основними портами призначення українських товарів стали порти Азії, Африки, Європи та Америки. Країни від Єгипту до Індонезії, від Тунісу та Лівії до Індії, від Алжиру до Китаю отримували українське зерно.

"Україна, незважаючи ні на що, залишається гарантом глобальної продовольчої безпеки. Кожне судно, яке проходить коридором, – це не лише економічний успіх, але й символ нашої боротьби за дотримання норм міжнародного права, яке, зокрема, гарантує й вільне судноплавство", – зазначив віце-прем'єр-міністр з відновлення України Олексій Кулеба.

Зазначається, що відомство продовжує роботу над розширенням можливостей коридору. Для суден, які користуються Українським коридором, передбачено два основні інструменти страхування ризиків судновласників.

Перший – механізм страхування провідними страховими компаніями та банками за сприяння Уряду Великої Британії. Другий – гарантії відшкодування шкоди фрахтувальникам, операторам та власникам суден під час перебування в територіальних водах України.

Розширення географії програми Grain From Ukraine

Завдяки гуманітарній ініціативі "Зерно з України" (Grain from Ukraine) сотні тисяч сімей та мільйони людей в Ефіопії, Сомалі, Ємені та Судані отримали необхідне продовольство.

Також Україна планує розширити програму Grain From Ukraine на інші регіони світу. Вже обговорюються можливі поставки до Гаїті, Чаду, Камеруну, Танзанії, Джибуті та інших країн.

З моменту започаткування цієї ініціативи у 2022 році, Україна направила 221,41 тисяч тонн сільськогосподарської продукції, включаючи 195 тисяч тонн пшениці, 22,265 тисяч тонн пшеничного борошна та 4,141 тисяч тонн колотого гороху, до 10 країн Африки та Азії. Це допомогло забезпечити продовольчу безпеку для 8 мільйонів людей.

Нещодавно в межах програми Grain from Ukraine з України відправили судно, яке доставить 3 847,9 тонн кукурудзи до Мозамбіку, та 19 179,6 тонн до Малаві. Також Україна відправила до Палестини першу з трьох партій борошна, яка забезпечить харчову допомогу понад 100 000 сімей, що опинилися в епіцентрі конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС.