Аграріїв закликають перед посівною перевірити поля на наявність мін та покинутої військової техніки

Фото: Depositphotos
Фото: Depositphotos

Міністерство аграрної політики та продовольства закликає аграріїв перед посівною кампанією обстежити поля на наявність на них покинутої ворожої військової техніки та боєприпасів. Про це йдеться у повідомленні відомства.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

"Через активні бойові дії на території України задля безпеки наших аграріїв є потреба у проведенні огляду полів  для виявлення покинутої ворожої техніки, боєприпасів чи їх залишків. Знешкодження небезпечних воєнних об'єктів на сільськогосподарських ділянках особливо важливе до старту масової посівної кампанії по всій території України", — йдеться в ньому.

Відомство закликало провести огляд земель спільно з представниками сил територіальної оборони та повідомити Збройним силам, якщо буде виявлено ворожу техніку та боєприпаси.

"Це все підлягає розмінуванню та переміщенню. Будь ласка, майте на увазі, що не вся техніка може стати в нагоді у вашому фермерському господарстві. З нею краще впораються Збройні сили України!" — наголошують у міністерстві.

Там також зазначили, що ініціатором такого обстеження територій є не тільки Мінагрополітики, а й Міністерство цифрової трансформації. Останнє, однак, поки що не робило заяв на цю тему, зокрема про те, як буде використовувати отримані дані.

Нагадаємо, що про старт посівної кампанії в Україні Мінагрополітики оголосило 22 березня. При цьому 24 березня у відомства з'явився новий керівник: замість Романа Лещенка міністром став Микола Сольський.

Джерело фото: ua.depositphotos.com