Рада призначила нового голову Мінагрополітики України

Рада призначила нового голову Мінагрополітики України

Верховна Рада на засіданні 24 березня ухвалила рішення призначити Миколу Сольського на посаду міністра аграрної політики та продовольства України.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомила прессекретар фракції "Слуга Народу" Юлія Палійчук.

За це рішення проголосували 294 народних депутатів. Сольський – народний депутат від партії "Слуга народу". Раніше він очолював Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

На цьому ж засіданні Рада звільнила Романа Лещенка з посади голови Мінагрополітики. За звільнення Лещенка з посади міністра проголосував 321 депутат.

За день до цього, 23 березня, ЗМІ повідомили, що Лещенко сам подав у відставку, причини звільнення наразі невідомі.

Саме Мінагрополітики несе відповідальність за посівну компанію, яка вже розпочалася в Україні. В умовах війни посівна особливо важлива, чому Лещенко пішов з посади в такий відповідальний момент і чи це було особисте його рішення, наразі достовірно невідомо.

Нагадаємо, Лещенко очолював міністерство з 17 грудня 2020 року. З початку російсько-української війни він уже зробив низку важливих заяв щодо АПК. Зокрема, Лещенко повідомив, що український уряд розробляє план з експорту зерна в інші країни, щоб запобігти глобальній світовій продовольчій кризі.