Міністр аграрної політики України Роман Лещенко подав у відставку - ЗМІ

роман лещенко
Роман Лещенко. Фото: Вікіпедія

Роман Лещенко, міністр аграрної політики та продовольства, написав заяву про відставку та оголосив про це увечері співробітникам, повідомляє "Економічна правда".

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Сам Лещенко підтвердив ЕП таку інформацію. Причини відставки поки що невідомі.

Тепер пройде голосування у Верховній Раді. Якщо вона підтримає рішення Лещенка, то обов’язки міністра покладуть на його першого заступника Тараса Висоцького.

За даними ЕП, найімовірніша кандидатура на його місце – це народний депутат, голова аграрного комітету Микола Сольський.

Таке рішення виглядає несподіваним у світлі нещодавніх впевнених заяв Лещенка. Так, у лютому 2022 року він стверджував, що Україна є одним з головних постачальників продовольства у світі, і що наша країна забезпечує їжею 400 мільйонів людей у різних країнах. За його словами, ще у 2000-х роках Україна постачала продовольство лише 40 мільйонам людей у світі.

Причому перед його відомством стоїть складне завдання. Адже і через війну у весняній посівній кампанії, що стартувала, цього року буде особливий режим – фермери побоюються потрапити на полях під масовані обстріли російських окупантів.