Мінагрополітики налагоджує нові шляхи експорту через порти ЄС

зерно
Зерно. Фото: pixabay.com

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський обговорив із заступником міністра транспорту та інфраструктури Румунії Іонеллом Скріоштяну питання налагодження безперебійного постачання агропродовольчої продукції з України. Про це повідомляє журнал "Зерно".

За словами голови Мінагрополітики, для забезпечення своїх продовольчих потреб Україна має запаси щонайменше на два роки. Але є проблеми з експортом с/г продукції, оскільки Росія заблокувала порти.

Через це Україна, за словами Сольського, щомісяця втрачає $1,5 млрд, а в європейських та африканських країнах виникає продовольча криза.

"Тому ми з партнерами шукаємо альтернативні логістичні шляхи для відправлення наших вантажів через європейські морські порти, зокрема румунський морський порт Констанца. Крім того, обговорюємо можливості залізничних перевезень, збільшення обсягів транзитних перевезень вантажним транспортом", — зазначає Сольський.

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні 24 березня ухвалила рішення призначити Миколу Сольського на посаду міністра аграрної політики та продовольства України.

У державі йде посівна кампанія, і Мінагрополітики закликає аграріїв попередньо обстежити поля на наявність на них занедбаної ворожої військової техніки та боєприпасів.